keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Vanish-testi

Tuli taas Buzzadorilta paketti. Tällä kertaa testattavaksi tuli Vanish pyykinpesuaineita. Sain pesujauheen kirjo-ja valkopyykille sekä nestemäisen pesuaineen. Tässä kampanjassa tehtävänä on tehdä vanish-testi eli liata kangas, joka sitten ohjeiden mukaan pestään. Minä innostuin tekemään useammankin testin. Heh. Jos totta puhutaan, halusin yhden kankaan, josta varmasti tiedän, ettei sitä ole käsitelty mitenkään likaahylkivästi tms. ;)
 
 


<a href="http://bit.ly/10xNogh" target="_blank"><img src="http://bit.ly/16arnwR"/></a>
 
Pistin Vanishin koville. Ehkä liiankin koville. :D Minun taka-ajatuksenani oli kokeilla ne lapsiperheen tahrat, jotka ei todellakaan löydy heti tapahtuman jälkeen. Kaikki tahrat ovat siis kuivuneet vuorokauden ennen pesua. Ihan niin kuin tenavien vaatteissa olevat tahratkin saattaa ehtiä kuivumaan ennen kuin niitä kaikkia huomaa. Ja vaik huomaisikin, minä en jaksa vaihtaa paitaa jokaisen tahran jälkeen. Sen verran sotkuisia nuo pienimmät ovat. :) Tässä siis testi tehtynä ihan puuvilla kankaalle. Sama kangas, valotus kamerassa vaan eri. Liotettu ensin ohjeen mukaan tunti lämpimässä Vanish jauhe vedessä ja sit normipesu perään.

Jokainen kirjain oma tahransa.

v = kahvi
a = valmis ananas-curry kastike
n = balsamico
i = sweet chili sauce
s = soda stream (kokis)
h = rypsiöljy
sydän = valmismarinoidun kanan marinadi
piste sydemän alla = voi


Hiukan huonosti kuvassa näkyy, mutta selvänä näkyy ainakin tuo sydän. Eli se jäi. Samoin muista rasvapohjaisista jäi jäljet: voi, rypsiöljy ja ananas-curry kastike. Vuorokauden tosiaan annoin kuivua ennen pesua. Tällaisiin pinttyneisiin rasvatahroihin ei tämä ainakaan täysin toiminut. Otti kyllä ihan hyvin pois, mutta vaaleassa jäljet näkyy.

Seuraava testi on tehty Vanishin lähettämälle kankaalle. Vas ylhäällä tuore mustaherukka. Sen alla konjakkia. Alhaalla keskellä ruohoa. Oikealla ylhäällä viinimarjamehua ja sen alla tuore mansikka. Vanish jauheesta tehty tahna levitettiin tahrojen päälle 2 min ajaksi ja pistettiin normaaliin pesuun.

 
 


Muut siis lähti, mutta osa nirmikosta jäi. Tein myös muutaman testin vaatteilla, jotka eivät pesussa ole puhtaaksi lähteneet. Pistin vaatteet likoamaan lämpimään veteen, jossa oli tuota Vanish nestettä. Yhdet n. kuukauden käytössä olleet housut lähtivät puhtaaksi, vaikka oli nurmikosta ja hiekasta jäänyttä värjäymää varsinkin pepussa. Toiset housut olivat mustavalkoiset, joten valkeassa näkyy, ettei se vieläkään täysin valkoinen ole. Mut ne on tosi pinttynyttä hiekkatahraa, mitä niissä on. Samoin vanhat pikkuhousut, joista kuivuneet kakkatahrat ei täysin hävinneet. Osin kyllä.

Summa summarum. Vanis antaa mainonnassa kuvan loistavasta tuotteesta, joka poistaa tahran kuin tahran. No. Onhan se hyvä aine ja poistaa ison osan tahroja, mut ei se ihmeitä silti tee noille pinttyneille tapauksille. :D Toki tahrathan saa helpoiten puhtaaksi tuoreeltaan. Mut halusin testata näin, jotta näkee sen todellisuuden. Tämä oli tosi kiva buzzador kampanja. On saanut sotkea ihan luvan kanssa. ;) Ja testit jatkuu vielä. Onhan meillä tavaraa jäljellä. :) Valkopyykkiainetta en ole vielä testannut, kun yritän välttää valkoisia vaatteita, joten valkopyykkiä tulee tosi vähän. Mut pitää kerätä jossain vaiheessa kaik vaaleat vaatteet (puhtaatkin) yhteen ja pistää Vanish pesuun. Katsotaan, saako aine niistä tummumat pois. :)

Mikä on Buzzador?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti