lauantai 2. helmikuuta 2013

Ninjago juhlat

Pitkästä aikaa päivitystä tännekin. Tällä kertaa meillä juhlittiin Lego Ninjagon parissa. Aihe näkyi muffinssien, kakun sekä keksien koristelussa. Keksejä en jaksanut nyt itse ruveta tekemään, mutta koristelin kaupan keksejä joululta jääneillä Candy Meltseillä. Lego Ninjagon pää aiheena. Naama sokerimassaa ja elintarviketussilla silmät.


Sankari itse toivoi jäätelökakkua, joten ensimmäistä kertaa sellaista kokeilin. Koska kakku oli jäätelöä, tein kuorrutettuja muffinsseja niille, jotka eivät jäätelöstä ehkä pidä. Kinuskikissalta löysin muffinssiohjeen, jossa oli käytetty Pätkis-patukoita. Tuli tosi hyviä! Kuorrutin muffinssit kerma-valkosuklaa vaahdolla ja koristelin nompparelleilla ja sokerimassa legoilla.


Sitten itse kakkuun. Tein tosiaan ensimmäistä kertaa jäätelökakkua. Halusin siihen kuitenkin normaalin kakun elementit eli pohja- ja täyteaineen. Pohjaksi olisin ottanut suklaakakkupohjan, mutta sankari ei halunnut sitä. Tavallisen kakkupohjan ajattelin olevan liian pliisu pakastettavaan kakkuun. Jäljelle jäi keksipohja tai riisimuro-suklaa pohja. Päädyin riisimuroihin, kun ajattelin lasten siitä tykkäävän. Eli ihan suklaata ja riisimuroa sekaisin ja siitä pohja. Alessa oli mansusuklaata, joten pihinä ostin sitä. Tuli tosi hyvä pohja, mutta sen verran kova, etten suosittele kokeilemaan. Minulla se tuli vielä kakussa päällimmäiseksi, niin leikkaaminen oli hankalaa: jäätelö suli keskeltä, mutta pinta pysyi kovana.

Toisen suklaalevyn poltin mikrossa, joten toinen kerros piti inmprovisoida. Kaapista löytyi valmis mousseaine, joten pistin sitä riisimurojen sekaan. Sekään ei ollut hyvä ratkaisu, koska riisimurot menettivät rapsakkuutensa, mutta sen kerroksen sai sentään leikattua. :D Näiden kerrosten väliin tuli kerros suklaajätelöä ja kerros M&M karkeilla "maustettua" vaniljasuklaata. Jäätelöitä en nyt jaksanut itse tehdä, muta joskus kokeilen vielä itsetehdyllä jäätelöllä pienemmän kakun.


Pinnan tein juuri ennen tarjoilua. Itse tehtyä vaahtokarkkimassaa ja koristeet sokerimassaa. Yleensä olen tehnyt ihan liian ison kakun, mutta nyt olisi ollut juuri sopiva, jos kaikki vieraat olisivat päässeet. Osasyy varmasti sekin, että tämä oli jäätelökakku ja ekaa kertaa jokainen lapsi maistoi kakkua. Tavallista kakkua kaikki lapset eivät edes maista. Varmasti jädekakkua kokeilen toisenkin kerran, tarvii vain tehdä hieman tuotekehittelyä sitä ennen. :D


Pitänee tunnustaa, että tästä kakusta piti alkujaan tulla Ninjagon pään muotoinen. Totesin jo tehdessä, että pohjaaineita on niin vähän, etten saa korkeutta tarpeeksi kasvoihin ja toisaalta jos olisin alkanut soveltamaan, olisi kakku ollut tosi hankalan korkuinen ja ihan liian iso syötävä yksille synttäreille. Tuntui se kelpaavan näinkin. :D Hauskaa syntymäpäivää seitsenvuotiaalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti