maanantai 20. elokuuta 2012

Ensimmäiset popsit

Ihmettelin pitkään, mitä cake popsit oikein ovat. Confetin blogissa olen niiden ohjeita seuraillut ja päätin kesällä kokeilla niitä esikoisen synttäreille. Peruspopsit eivät toki riittäneet kokeiltavaksi vaan muotoilin muumeista tuttuja hattiwatteja. Sokerimassasta tein kädet. Kuorrutus ei ihan onnistunut, joten silmien teko kynällä jäi tekemättä.


Taikina on dominoa ja itse tehtyä nektari-marmeladia. Ehkä jotain tuorejuustoa, en muista. Maku oli hiukan liian erikoinen. Ihan ok, muttei sellainen, et niihin himo iskisi.

Elokuussa vietetyille 1-v synttäreille tein popseja uudestaan. Kokeilin kahdella tavalla. Nyt kokeilin taikinaan sitruunatäytekeksejä ja Valion uutta sitruunatuorejuustoa. Kuorrutin valkoisella candy meltsillä. Päällä sinisävyisiä nompparelleja. Tuli aika hyviä!

Varman päälle kun halusin ottaa, kokeilin myös donitsi-popseja. En jaksanut donitseja itse tehdä, joten tällainen helppo ja nopea versio, jossa on käytetty kaupan valmiita mini donitseja. Minidonitsit on kuorrutettu ruskealla candymeltsillä. Näistä tuli kans hyviä, tulee mieleen leipomoiden suklaamunkit. Osaan laitoin Haribon uusia minivaahtokarkkeja. Aivan ihania! Pitää keksiä lopuille jokin muu koristelukohde. On ne vaan niin suloisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti