maanantai 20. elokuuta 2012

Junailijan 1-v synttärit

Piti keksiä sopiva aihe 1-vuotis juhliin pojalle. Kinuskikissan kirjassa näin leivistä kootun junan. Halusin sellaisen tehdä suolaiseksi palaksi. Siitähän se tuli aihe sit kakkuunkin. Tässä kuva kattauksesta kaikkine herkkuineen.


Tässä leipäjuna lähemmin. Osassa täytteenä lauantaimakkaraa, juustoa ja kurkkua. Osassa kinkusta, tuorejuustosta ja italiansalaatista tehtyä massaa.Kakkua mietin pitkään. Mitä tekisin? Ei jaksanut massapäällysteistä kakkua, kun ei kukaan siitä massasta niin kovasti välitä. Sitä ollut jo niin monessa kakussa. En myöskään halunnut kermakakkua, vaan jotakin hienompaa. Mietintä jäi pitkäksi aikaa, kunnes kerran netissä surffaillessa silmiin osui kakku, jossa oli tehty reunat kekseillä. Siitä se kakku lähti mielessä kehittymään. Halusin kokeilla jotakin uutta. Niinpä kokeilin kuvan maalaamista.

Kuva on maalattu marsipaanin päälle. Sokerimassa ei lukemani mukaan ole paras maalauksiin, kun se kovettuu niin nopeasti. Marsipaani taas sai olla viikon valmiina kuivumatta liikaa. Kulmissa on candy meltsistä valmistetut "oksat". Se on ihan hyvä suklaan korvike minun mielestäni.


Sivu lähempää. Kakku on siis reunustettu Jocasta suklaa-kekseillä. Ympärillä koristeena nauha, joka poistettiin ennen ruokailua.


Ainoat tarjottavat karkit olivat näissä vartaissa. Vaahtokarkkeja, viinirypäleitä ja mansikoita. Pinnalle laitettu hiukan candy meltsiä. Vahtokarkit olivat mielestäni hyviä, kun saivat makua candy meltsistä.


Ensimmäisessä kuvassa näkyvät cake popsit ja donitsipopsit löytyvät tarkemmin täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti