maanantai 20. elokuuta 2012

Kuvia vuosilta 2010-2011

Tähän laitan kuvia kakuista ja muista leivonnaisista vuosilta 2010 ja 2011. Kakkujen sisältöjä en muista. Koristeissa käytin alussa marsipaania, kun en muista vielä tiennyt. Myöhemmät on sokerimassaa ja muita massoja. Aloitetaan ensimmäisellä suklaakoristekokeilullani. Käytetty varmaan Pandan valkosuklaata reunoihin. Muistan vain, et suklaa suli hetkessä huoneenlämmössä.


7-vuotiaalle neidille prinsessakakku. Mansikkakermavaahtoa ja suklaarouhetta. Keksit valmiista murotaikinasta, koristelin suklaasulalla ja nompparelleilla ym.5-vuotiaan pojan toiveesta Batman-kakku. Päällä lakritsikinuskikuorrute. Reunoilla puolitettuja lakuja sekä suklaalaku-rakeita. Koriste marsipaania ja lakritsikinuskia, teksti ehkä pikeeriä.Tähän tein itse vaahtokarkeista kuorrutteen. Tosi hyvää, muttei niin tasainen kuin kaupan valmiit massat. Tie on kick-karkeista tehty.


Kalamies sai myös itse tehtyä vaahtokarkkimassaa kuorrutteeseen. Järvi tuli siitä. Sain kummitädiltä vinkin kaislikkoon eli siinä hyödynnetty valkosipulileikkuria. :)


1-v synttäreiksi piti tehdä hieno linja-autokakku, mutta se meni ihan plörinäksi. Massa ei riittänyt, piti tehdä osa valkoisella. Hätäpäissäni pistin katon valkoiseksi, mikä tarkoitti että kaikki reunat putoili, koska alusena oli vain kermavaahtoa ja helteessä se suli käsiin. No, oppia ikä kaikki. Seuraava paremmin. :D


Tämä kyllä onnistui tosi hyvin, vaik ite sanonkin. Tuo kiilto johtuu siitä, etten vielä hokannut, että nämä pitää jättää huoneenlämpöön eikä pistää jääkaappiin. :)


Ristiäiskakun koko kuva on jo tuolla historia tekstissä. Tässä vielä kuva kekseistä ja kakun yksityiskohta.


Nikkarin näköiskakkua. Vihreäksi värjättyä valkosuklaata ja suklaarouhetta. Pursotukset ihan vaan tällaiset, kun en muistanu reissuun ottaa pursotinta mukaan. Muovipussilla sain tämän aikaiseksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti