maanantai 20. elokuuta 2012

Muumikakku


Niin se vain aika menee ihan älytöntä vauhtia. Esikoiseni täyttää jo kaksi vuotta! Juhlat pidettiin tänään ja tottahan sitä taas kakku piti leipoa. Olisin halunnut tehdä dinokakun, mutta nyt on niin kova muumibuumi menossa pojulla, että muumikakkuhan sitä oli tehtävä. :)


Pikku Myy ei mahtunut kakkulautaselle, joten sen piti jäädä irrallisena katselemaan maalaamaansa nimeä.


 Korkean kakun reunoille piti keksiä oma tarinansa. Tuli mieleen Hattivatit ja aloin niistä etsimään tietoa. Halusin tietää, liikuvatko ne päivällä vai vain pimeän aikaan. Siitä riippuisi kakun pohjavärin sävy. Opin, että Hattivatit liikkuvat koko ajan, mutta öiseen aikaan niitä helpommin näkee. Mutta nyt olette poikkeuksellisesti nähneet niitä päiväsaikaan. :D Hattivatit liikkuvat usein veneellä niiden omalle saarelle.Veneessä on pariton määrä Hattivatteja, mutta Muumipappa on nähnyt myös parillisia määriä. Tiesitkö muuten, että Hattivatit syntyvät munasta juhannusyönä?


 Kakussa on käytetty vuokaa, jossa täyte muodostaa sydämen. Entisistä oppineena yritin ihan uudenlaista pohjaa. Kinuskikissan kirjasta löytyi ohje, jossa mainitaan, että se on kuivakakkumainen. Ajattelin sen olevan tähän hyvä ja niin se olikin. Pysyi hyvin koossa ja oli kiinteä. Kuvio tuli hyvin esiin. Kakkuun tuli suklaakakkupohja ja mango-persikkatäyte.


Sen opin myös, että kaikki kakku, joka turpoaa reunan yli, on leikattava pois. Muutoin kakusta tulee ensinnäkin hirmu korkea ja toisekseen täytettä on kakkupohjaan nähden kovin vähän. Tai tietysti, jos tehdessä huomaa taas kohonneen reilusti yli laitojen, vetäisi normaalit täyteväliköt sekä alas että ylös. silloinhan sydämen ylä ja alapuolelle tulisi täyteraidat. Tosin korkeus nousee entisestään ja leikkaus voi olla haaste. :D Nyt leikkaus oli ihan ok, vaikka kakku olikin niin korkea. Kiinteä pohja pysyi kasassa palanakin ja oli siten helppo siirrettävä. Reilu pala lautaselle, joka sit vedettiin korkeussuunnassa kahtia eli siitä tuli kahdelle kakku. Ihan hyvin toimi silleenkin. Ohuet viipaleetkin onnistuu, mutta ensimmäinen pala on oltava reilu.

Kakussa on käytetty kaikkia massoja, mitä kaapista löytyy. Sokerimassaa, vaahtokarkin makuista massaa, vaniljan makuista massaa ja nyt sain Confetilta kokeiltavaksi vielä uutta kukka- ja muotoilumassaa. Muumipapan kroppa ja kaikki kukat on tehty uudella massalla. Se on koostumukseltaan lähempänä vaahtokarkkimassaa kuin sokerimassaa. Kukka- ja sokerimassasta oli mukava tehdä, mutta kovin paljon ei kerrallaan kannata tehdä esim kukka-aihioita, jos haluaa muokata osia vielä hetken päästä. Massa nimittäin kuivuu tosi nopeasti. Pitää tietää jo aloittaessa, mitä tekee, suunnitteluaikaa ei tehdessä enää liiemmin ole. Tämä on hyvä massa, kun täytyy saada nopeasti kuivaksi. Sopi siis hyvin, kun sain massan vasta tiistaina, kun juhlat olivat keskiviikkona. :D

Ekaa kertaa hieman harmitti pistää kakku heti jääkaapista oton jälkeen palasiksi. Onneksi Joona oli jo tehdessä ja kuvatessa ehtinyt minun kanssa sitä katsella. Oli kiva katsoa, kun poju tunnisti sieltä kaikkea. Muumipappa, Hattivatti, vene, kukka, jne. Paljon tuttuja asioita. Siksihän sen tällaiseksi teinkin. Vaikka sankari itse ei kakusta paljon välitä, niin syö hän innoissaan kaikki koristeet.

Ennen leikkausta lisäsin kakkuun kalan muotoiset kynttilät järveen. Sankari itse oli liian lyhyiden päiväunien takia väsynyt ja keksipisteenä olosta hieman hämillisenä eikä suostunut kynttilöitä puhaltamaan. Onneksi apujoukkoja oli paljon ympärillä ja yhdessä kynttilät puhallettiin. Kynttilät kädessä poika nukahti illalla sohvalle. Taisivat nekin olle mieluisat. :) Hyvää syntymäpäivää pieni rakas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti