torstai 9. elokuuta 2012

Taiun Kakuttelijan taustaa

Olen aina pitänyt leipomisesta. Muistan, kun kotona asuessa tein tosi usein Tuulomaan Torttua. Muistin ohjeen ulkoa. Perustaidot tulivat siis jo kotoa, kiitos äiti! Kakkujen koristelu on kiinnostanut jo vuosia. Ensimmäinen kunnon koristelu yritelmäni, minkä itse muistan, on isäni 40-v kakku eli olen ollut noin 16-vuotias. Tein sen yksin tai äidin kanssa en muista. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, joten tässä se tulee:Heh! Aihe tulee halloweenista. Arvaako joku? No ihan selvä kurpitsa! Miksi synttäreillä joku kysyi, onko siinä isä vauvana? Kummallista... :D Mutta se oli ensimmäisiä yritelmiäni.

Seuraavan kuvatun kakun löysin 2000 luvun lopulta. Halusin tehdä eri muotoisen kakun. Kakun koirastani. Kermavaahtoa joka värjätty kaakaolla. En tiennyt kakkuilusta vielä mitään. Ehkä jonakin päivänä teen tämän uudestaan ja katson, onko kehitystä tapahtunut. :)


Esikoiseni syntyi kesällä 2010 ja halusin oppia tekemään kauniin kakun ristiäisiin. Hain netistä kakkujen kuvia, tietämättä asiasta sen enempää. Tässä taitaa olla ensimmäinen yritelmäni massalla kuorruttamisesta. Aluksi käytin marsipaania, kun en muista vielä tiennyt. Massa ei riittänyt reunoille, joten piti tehdä reunus marianne-rouheella. :)


Tässäkään ei riittänyt reunoille, mutta on jo yritystä kauneuden puolesta. Piti tehdä ruskea pohja, mutta huomasin marmoroinnin ajoissa, jotta sain sen näkymään pohjassa.


Jossakin vaiheessa kuulin Kinuskikissasta. Se ei aivan riittänyt onnistuneeseen ristiäiskakkuun, mutta siitä alkoi taival kakkujen ja koristeellisten ruokien maailmaan! Hurahdin ihan tosissaan ja olen kehittynyt Kinuskikissan oppien avulla mielettömästi! Suuri kiitos vinkeistä Kinuskikissa!!! Tosikkoni ristiäiskakku syksyllä 2011 onnistui jo aika hyvin kaiken oppimani ansiosta! Tässä tosikon kakku. Lisään esikoisen myöhemmin.

Jokainen kakku vie minut syvemmälle kakkuilun ihastuttavaan maailmaan. Paljon olen oppinut, mutta todella paljon on vielä opittavaa. Paljon ideoita, joita haluan kokeilla ja harjoitella, mutta kuka ihme ne kaikki tekeleet oikein syö?????

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti