perjantai 21. syyskuuta 2012

Valmistaikinoista nopeaa hyvää

Aika on kulunut siivillä. Olen säilönyt kaikenlaisia herkkuja loppukesästä alkaen. Marmeladeja, hilloja, kurkkusalaattia ym. Viimeksi tein ison pinon Paholaisen hilloa. Tuli tosi hyvää, mut chiliä meni melko rutkasti, vaikka on ohjeen minimimäärä. Käsittelin sitä myös paljain käsin, joten hetken aikaa meni käsiä poltellen. Ei kuitenkaan pitkään häirinnyt, muutaman tunnin vain. No, oppia ikä kaikki! :D

Meillä kävi erityisiä vieraita, jotka pitävät sienistä. Pakastimesta löytyi vielä pussi viimevuotisia suppilovahveroita, joten mitä sitä muutakaan olisi tehnyt kuin sienipiirakkaa. :) Tämä on nyt tällainen laiskan naisen piirakka, sillä pohja on valmispiirakkataikina. Sain sellaisia vinon pinon pinon, niin olen niitä yrittänyt käyttääkin. Täyte on myös tosi simppeli. Siinä on ihan vain suppiloita, purkki kermaa, suolaa ja pippuria. Yksinkertaista, helppoa ja ennen kaikkea hyvää!


Kuva on hiukan huono. Ei tuosta mun pikkukamerasta oikein mihinkään ole. Järkkäri sen olla pitää. :)

Tein myös makeaa mutusteltavaa valmiista taikinasta. Ihan vain leikattu palat puoliksi niin kuin joulutorttuja tehdessä. Päällä on paloiteltua omenaa, joka on kieritetty kanelissa ja sokerissa. Myös tämä oli hyvin yksinkertainen tehdä ja maistui hyvältä. Aina ei ole aikaa tai jaksamista leipoa alusta saakka. Silloin nämä valmiit taikinat on hyviä.

 
En ole tänne pistänyt sen tarkempia ohjeita leipomuksiin (enkä niitä aina tiedäkään, kun summassa aineita lisäilen). Jos joku haluaa ohjeita, ilmoittele, niin koitan asian järjestää. Kommentit muutenkin on ihan tervetulleita. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti