torstai 22. marraskuuta 2012

Martti-kakku

Jaahas, mistähän tämän tarinan aloittaisi. Tiesin tuttavan kaksospoikien 3-vuotis synttäreiden lähenevän ja ehdotin, että tekisin heille kakun. Ajatus otettiin ilolla vastaan ja aihekin oli kerrasta selvä - Martin muotoinen kakku. Olen kyllä pitkään halunnut tehdä autokakun, mutten ole vielä kokeillut. Nyt tuli siihen tilaisuus. Ajattelin, että Martti voi olla aika helppo, no.. katsokaa kuinka kävi. :PEi ihan sellainen, kuin halusin. Kakulle tuli kokoa ihan hillittömästi. Kysyin, teenkö ohjaamon korkeammaksi, että näyttää Martilta. Koska kokoa oli jo siinä vaiheessa niin paljon, jätimme ohjaamon matalaksi. Muutenkin vähän hienosäätä olisi tarvinnut. Päivänsankarit tunnistivat kakun, se on pääasia. Ja vieraat kuulemma hämmästeli kakkua, joten sen puolesta ihan ok. Ei vain täyttänyt minun henkilökohtaisia kriteerejäni. :D

Pohjana tässäkin kakussa ihan perus suklaakääretorttupohja. Täytteenä blueberry curd (mustikkatahna), daim-vanilja-mascarpone sekä daim-vadelma-mascarbone. Kakku on tehty päivää ennen juhlia, joten kuorrutteen alla on voista, tomusokerista ja kaakaosta tehty massa.

Kuorrute oli uutuus suklaan makuinen kilon pakkauksessa. Oli hyvää ja ostan toistekin, kun tarvii isomman määrän ruskeaa kuorrutetta. Tähän kakkuun kyllä jouduin jatkamaan valkoisella sokerimassalla, ei olisi riittänyt muuten.

 
 Suklaamassan oikea sävy näkyy takana olevassa nosturissa, se on tehty puhtaasta suklaamassasta. Renkaina on mustalla Candy Meltsillä kuorrutetut suklaaMarie-keksit. Ne tuntuivat oikean kokoisilta.

 
Kauan meni kakun tekoon, kun yhtenä päivänä yritti väkertää (yleensä teen kokoamisen ja kuorrutuksenkin eri päivänä, nyt ei ehtinyt. Enkä ole tyytyväinen, mutta kuten ukkeli sanoi: "jos sinä ekalla kerralla onnistuisit 100%, kondiittoreiden pitäisi olla jo hyvin huolissaan". :D Niinhän se on, ei ekalla, eikä toisellakan kerralla vielä voi kymppiä saada. Tämä vaatii kokeilua ja harjoittelua. Mut ihan hyvä alku! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti