maanantai 25. maaliskuuta 2013

Hyvää pääsiäistä!

Pääsiäinen tuo kevään. Ihanat iloiset värit kuuluvat tähän aikaan. Tulipa itsekin tehtyä kakku aiheesta. Isännän poitsun synttäreille ei eräät pienet vieraat päässeet sairastumisen vuoksi. Lupasin heille toisen kakun tehdä. Pääsiäinen sen verran lähellä jo, että tein pääsiäiskakun. :)

Oli tarkoitus tehdä feikki juustokakku eli juustokakku ilman juustoa. :D Niistä aineista, mitä kaapissa sattuu olemaan. Tällainen siitä tuli. :)

 
Tein kakun ihan vain pakasterasiaan, koska mulla ei ole pieniä vuokia. Tartteis investoida joskus sellaiseen. Vuorasin rasian elmukelmulla, että sain tuon pois sieltä. Siksi reunoista tuli rumat ja piti peittää ne värjätyllä kermalla. Koristeena kaakaolla ja elintarvikevärillä ruskeaksi värjättyä kermavaahtoa pesissä. Pajun oksat on candy meltsiä. Nuo Rölli munat on hauskoja, kun ne on kaksivärisiä. Lelut vaan on ihan turhia niissä. :)

 
 
Kakun pohja on tehty kaapista löytyneistä kekseistä ja Piltin hedelmäsoseesta. Hiukan ees kevyempi pohja. Sen jälkeen on kerros suklaata. Unohdin taas lisätä voita joukkoon, mutta onneksi ostin jo alkuaan pehmeää suklaata, niin ei ollut ihan kivikova levy. Pystyi leikkaamaan. :D Täytteenä on kermaa ja vaniljakastikejauhetta. Niitä on aina kaapissa. Päällä kerros appelsiinimehusta tehtyä hyytelöä.

Tällaista pintaa on harvemmin tullut tehtyä, niin johan se vähän oli unohtunut, kun ilman ohjettakin tein. Rupesin pistään hyytelöä kakun päälle liian varhain, niin täyte alko sulamaan ja liemi valui reunojen välistä. Siksikin tuo kermapursotus. ;) Sain suurimman osan pois, enkä paljon ees kerenny laittamaankaan. Nopea jäähdytys pakkasessa ja uusi yritys jähmeämmällä hyytelöllä. Sit onnistui. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti